Objavljeno: .
Ažurirano: 23. svibnja 2022.

Boxmark Leather d. o. o. Croatia, dio austrijskoga poduzeća za proizvodnju kožnih krojnih dijelova i navlaka za automobile, zrakoplove, brodove, vlakove i kućni namještaj, sa sjedištem u Feldbachu, začetci kojega sežu u 1780; u Hrvatskoj je prisutan od 2001. sa sjedištem u Trnovcu Bartolovečkom.

Boxmark Leather jedan je od najvećih proizvođača navedenih proizvoda u svijetu, a svoje proizvodne pogone osim u Austriji i Hrvatskoj ima još u Sloveniji, Njemačkoj, Meksiku, Kini i Argentini. Godišnje njegovi radnici proizvedu oko 14 milijuna m2 kožnih krojnih dijelova i navlaka za vozila.

Hrvatski dio poduzeća zapošljava više od 4000 radnika u dva proizvodna pogona u Trnovcu Bartolovečkom (od 2001) i Zlatar Bistrici (od 2014), a proizvodni asortiman obuhvaća kožne krojne dijelove, šivane navlake za sjedala i tapecirane dijelove interijera za automobile najpoznatijih svjetskih proizvođača: BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen, Audi, Opel, Saab i dr.


Ostali podatci
Mrežne poveznice
Boxmark Leather d. o. o.
Dio austrijskoga poduzeća za proizvodnju kožnih krojnih dijelova i navlaka za automobile, avione, brodove, vlakove i kućni namještaj.

Opći podatci
Mjesto osnutka
Trnovec Bartolovečki
Godina osnutka
2001.

Kategorije i područja
Kategorija
Područje
Uže područje