Objavljeno: .
Ažurirano: 5. studenoga 2021.

Calzedonia Croatia d. o. o., dio grupacije Calzedonia za proizvodnju čarapa i donjega rublja, osnovane 1986. u Veroni; u Hrvatskoj je prisutna od 1995. sa sjedištem u Jalžabetu.

Grupacija Calzedonia ima maloprodajnu mrežu od gotovo 4000 prodavaonica u 40 zemalja širom svijeta, a zapošljava oko 30 000 radnika. Calzedonia Croatia ima oko 3500 zaposlenih, a organizirana je u četiri proizvodne tvornice: Comprom plus d. o. o., Tubla tekstil d. o. o., Ytres d. o. o. i Intinova d. o. o. Poduzeće Comprom plus, utemeljeno 1994. u Varaždinu, specijalizirano je za proizvodnju kupaćih kostima i ženskoga rublja za Calzedoniju. Godine 2015. u Rumi je otvoreno i sestrinsko poduzeće Adrianatex za proizvodnju kupaćih kostima. Proizvodni asortiman poduzeća Tubla tekstil, osnovanoga 2001. u Čakovcu, uključuje muške čarape, a poduzeća Ytres, osnovanoga 2003. u Donjem Knegincu, ženske čarape. Poduzeće Intinova, osnovano 2003. u Majerju, bavi se razvojem novih kolekcija Calzedonije, proizvodnjom odjeće te šivanjem čarapa.

Oko 90% ukupnoga prihoda od prodaje Calzedonia Croatia ostvaruje izvozom. Ima maloprodajnu mrežu putem lanaca prodavaonica Calzedonia, Intimissimi, Tezenis u mnogim hrvatskim gradovima i Outlet u Donjem Knegincu te logistički centar Ducal u Jalžabetu iz kojega se roba distribuira u prodavaonice diljem svijeta. Calzedonia u Hrvatskoj zapošljava i znatan broj osoba s invaliditetom, te drugih teško zapošljivih osoba, sukladno njihovim fizičkim i mentalnim sposobnostima (2019. oko 100).


Ostali podatci
Mrežne poveznice
Calzedonia Croatia d. o. o.
Dio grupacije Calzedonia za proizvodnju čarapa i donjega rublja.

Opći podatci
Mjesto osnutka
Jalžabet
Godina osnutka
1995.

Kategorije i područja
Kategorija
Područje
Uže područje