Objavljeno: .
Ažurirano: 23. studenoga 2018.

Hrvatska stručno-znanstvena udruga za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO), udruga za promicanje, razvoj i modernizaciju energetike, primjenu novih strojarskih tehnologija i obnovljivih izvora energije te gospodarenje resursima, osnovana 2010. u Zagrebu.

Udruga prati dostignuća iz energetike, strojarskih tehnologija, obnovljivih izvora energije, termotehnike, opreme pod tlakom te iz područja zaštite okoliša i ekologije. Informira o novim propisima, zakonima, regulativnim i ostalim aktima te normama iz područja svoje djelatnosti. Surađuje s domaćim i međunarodnim tijelima na izradbi tehničkih zakona, propisa i normi te organizira stručne i znanstvene skupove, savjetovanja, radionice i kongrese na kojima se putem prezentacije suvremenih tehnologija i najnovijih postignuća stručno usavršavaju stručnjaci i članovi komora za koje je to obvezno. Skupove prati izdavanje zbornika, časopisa, knjiga i stručnih materijala.

Udruga je 2017. imala 106 članova, a predsjednik je bio Branko Iljaš.


Hrvatska stručno-znanstvena udruga za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije

Udruga za promicanje, razvoj i modernizaciju energetike, primjenu novih strojarskih tehnologija i obnovljivih izvora energije te gospodarenje resursima (pri čem se ostvaruje najveća energetska učinkovitost), osnovana 2010. u Zagrebu.

Opći podatci
Mjesto osnutka
Zagreb
Godina osnutka
2010.

Kategorije i područja