Objavljeno: .
Ažurirano: 21. veljače 2019.

Hrvatsko društvo inženjera sigurnosti (HDIS), krovna strukovna udruga koja okuplja stručnjake iz područja industrije sigurnosti, osnovana 2001. u Zagrebu.

Cilj Društva zaštita je i promicanje prava i interesa struke inženjera sigurnosti te unaprjeđenje sigurnosti uopće. HDIS je u suradnji s Visokom školom za sigurnost te veleučilištima u Karlovcu i Rijeci 2010. u Zagrebu organizirao Prvi hrvatski sabor inženjera sigurnosti (na kojemu je donesena Deklaracija inženjera sigurnosti u Hrvatskoj), koji je popraćen zbornikom radova.

Organizator je Znanstveno-stručne konferencije s međunarodnim sudjelovanjem – Menadžment i sigurnost (Čakovec, od 2006) i tribine Novi hrvatski propisi u zaštiti (Čakovec, 2003). Nakladnik je stručnih knjiga (Služba zaštite na radu: istraživanje problematike organizacije i rada službi na radu u poslovnim organizacijama u Hrvatskoj D. Cmrečnjak, 2009. i Stručnjak za zaštitu na radu: istraživanje problematike rada samostalnog stručnjaka za zaštitu na radu u srednje velikim poslovnim organizacijama I. Božajić, 2010) i časopisa Biblioteka inženjera sigurnosti (danas IPROZ).

Predsjednik Hrvatskoga društva inženjera sigurnosti je Antun Matija Filipović (od 2013). Udruga je 2013. imala oko 430 članova. Članica je → Hrvatskoga inženjerskoga saveza.

Hrvatsko društvo inženjera sigurnosti
Krovna strukovna udruga koja okuplja stručnjake iz područja industrije sigurnosti, osnovana 2001. u Zagrebu.

Opći podatci
Mjesto osnutka
Zagreb
Godina osnutka
2001.
Povezane udruge
Hrvatski inženjerski savez

Kategorije i područja
Kategorija
Područje