Objavljeno: .
Ažurirano: 28. ožujka 2022.

Splendor tekstil d. o. o., poduzeće za proizvodnju vodonepropusne i vjetronepropusne Gore-tex i Windstopper radne odjeće, osnovano 1999. sa sjedištem u Zagrebu.

Proizvodni pogon u procesu proizvodnje, 2020.

Licencirani je partner internacionalnog poduzeća W. L. Gore & Associates GmbH sa sjedištem u SAD-u za proizvodnju vlastita asortimana profesionalne radne odjeće. Zapošljava oko 50 djelatnika, a proizvodni pogoni smješteni su u Klanjcu i Sesvetskom Kraljevcu. Proizvodni asortiman uključuje uniforme za vojsku, policiju, carinu, gradske redarske službe, zaštitarske službe i dr., te radno-zaštitnu odjeću. Ovisno o potrebama, posebni Gore-tex i Windstopper materijali rabe se za izradbu odjeće za radnike na otvorenom koji su izloženi složenim rizicima (kiša, statički elektricitet, toplina i ograničeno širenje plamena, prodor tekućih kemikalija, toplinski učinak električnoga luka), za radnike u sektoru prometa gdje je potrebna visoka vidljivost i dr. Zbog pandemije uzrokovane pojavom virusa SARS-CoV-2 i bolesti COVID-19, u svrhu sprečavanja širenja zaraze, u proljeće 2020. poduzeće je započelo serijsku proizvodnju zaštitnih kirurških maski za lice.

Automatizirani proces proizvodnje kirurških maski, 2020.

Materijal Gore-tex izložen kišnim kapima poduzeća Splendor tekstil

Splendor tekstil prodajni je predstavnik za Hrvatsku njemačkoga poduzeća Haix-Schuhe GmbH za proizvodnju profesionalne vodonepropusne obuće, koje ima proizvodni pogon u Maloj Subotici kraj Čakovca.

Komplet vojne odjeće za zaštitu od kiše, snijega i vjetra, 2020.

Jakna sa zaštitom od toplinskog učinka električnoga luka, 2020.

Ostali podatci
Što pročitati?

Splendor »Tekstil« d. o. o. U: Tekstilna znanost i gospodarstvo. Textile Science and Economy (zbornik radova). Zagreb, 2018., str. 265.

Mrežne poveznice
Splendor tekstil d. o. o.

Poduzeće za proizvodnju vodonepropusne i vjetronepropusne Gore-tex i Windstopper radne odjeće.

Opći podatci
Mjesto osnutka
Zagreb
Godina osnutka
1999.

Kategorije i područja
Kategorija
Područje
Uže područje