Objavljeno:
Ažurirano: 30. siječnja 2019

Društvo za plastiku i gumu (DPG), udruga koja okuplja stručnjake iz područja proizvodnje, primjene, preradbe, uporabe i oporabe polimera, osnovana 1997. u Zagrebu. Sljednik je Stručne komisije inženjera i tehničara plastičara (osnovane 1966) i Društva plastičara Hrvatske (osnovanoga 1970).

Temeljne aktivnosti DPG-a su suradnja s trgovačkim društvima s ciljem unaprjeđenja korištenja plastike i gume, organiziranje znanstvenih skupova, stručnih savjetovanja i predavanja, stručna izdavačka djelatnost te razmjena iskustva i suradnja s domaćim i međunarodnim organizacijama u provedbi zajedničkih projekata. Godine 1975. Društvo je osnovalo Komisiju za zaštitu čovjeka i prirode od utjecaja polimernih materijala. Od 1980. izdaje časopis za plastiku i gumu → Polimeri. Uz časopis, bogata izdavačka djelatnost Društva sastoji se od nekoliko temeljnih nizova: Zbornici sa skupova, Istaknuti profesori, Život i djelo te Biblioteka Polimerstvo. U nakladi Društva ukupno je izdano više od 20 knjiga.

Naslovnica prvoga broja znanstveno-stručnoga časopisa Polimeri, 1980. Društvo za plastiku i gumu

Predsjednik Društva je Vladimir Ferdelji. Društvo je član međunarodnoga udruženja Association of Plastics Societies.


Društvo za plastiku i gumu

Udruga koja okuplja stručnjake iz područja proizvodnje, primjene, preradbe, uporabe i oporabe polimera, osnovana 1997. u Zagrebu.

Opći podatci
Mjesto osnutka
Zagreb
Godina osnutka
1997.
Povezane osobe
Povezani časopisi

Kategorije i područja