Objavljeno: .
Ažurirano: 26. svibnja 2020.

Društvo za plastiku i gumu (DPG), udruga koja je okupljala stručnjake iz područja proizvodnje, primjene, preradbe, uporabe i oporabe polimera, osnovana 1997. u Zagrebu. Sljednik je Stručne komisije inženjera i tehničara plastičara (osnovane 1966) i Društva plastičara Hrvatske (osnovanoga 1970). Prestala je s radom 2016.

Temeljne aktivnosti DPG-a bile su suradnja s trgovačkim društvima s ciljem unaprjeđenja korištenja plastike i gume, organiziranje znanstvenih skupova, stručnih savjetovanja i predavanja, stručna izdavačka djelatnost te razmjena iskustva i suradnja s domaćim i međunarodnim organizacijama u provedbi zajedničkih projekata. Godine 1975. Društvo je osnovalo Komisiju za zaštitu čovjeka i prirode od utjecaja polimernih materijala. Od 1980. do 2015. izdavalo je časopis za plastiku i gumu → Polimeri. Uz časopis, bogata izdavačka djelatnost Društva sastojala se od nekoliko temeljnih nizova: Zbornici sa skupova, Istaknuti profesori, Život i djelo te Biblioteka Polimerstvo. U nakladi Društva ukupno je izdano više od 20 knjiga.

Naslovnica prvoga broja znanstveno-stručnoga časopisa Polimeri, 1980. Društvo za plastiku i gumu

Društvo za plastiku i gumu

Udruga koja okuplja stručnjake iz područja proizvodnje, primjene, preradbe, uporabe i oporabe polimera, osnovana 1997. u Zagrebu.

Opći podatci
Mjesto osnutka
Zagreb
Godina osnutka
1997.
Povezane osobe
Povezani časopisi

Kategorije i područja