Objavljeno: .
Ažurirano: 13. veljače 2023.

Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću, visokoobrazovna ustanova, osnovana 2006. u Gospiću, koja izvodi preddiplomske stručne studije Ekonomika poduzetništva, Cestovni promet i Upravni studij. Na Veleučilištu je u akademskoj godini 2017–18. studiralo oko 500 studenata te bilo zaposleno 30 osoba, od kojih 15 u nastavničkom zvanju.

U sklopu Veleučilišta od 2010. kao izvannastavni odjel djeluje i stručno-istraživačko središte Centar za krš, osnovan 2005., s ulogom jačanja stručno-istraživačkih aktivnosti te povezivanja Veleučilišta s gospodarskim razvojem. Veleučilište organizira i programe stalnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja te obavlja stručni razvojni, istraživački i znanstveni rad.

Studij Cestovni promet omogućuje upoznavanje funkcioniranja i razvoja hrvatske i europske cestovne prometne mreže, upoznavanje cestovne infrastrukture, problema forenzike očevida prometnih nesreća, stjecanje znanja za složene operativne poslove planiranja, pripreme, unapređenja i kontrole tehnoloških i uslužnih procesa u području cestovnoga prometa.


Ostali podatci
Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću

Visokoobrazovna ustanova, osnovana 2006. u Gospiću koja izvodi preddiplomske stručne studije Ekonomika poduzetništva, Cestovni promet i Upravni studij.

Opći podatci
Mjesto osnutka
Gospić
Godina osnutka
2006.

Kategorije i područja
Kategorija
Područje
Uže područje