Objavljeno: .
Ažurirano: 22. listopada 2019.

Promet – Traffic & Transportation, znanstveni časopis koji obrađuje teme vezane uz tehnologiju prometa i transporta, a koji od 1989. redovito izlazi šest put na godinu. Od početka izlaženja često je mijenjao podnaslove: od 1989. ima podnaslov Časopis za pitanja teorije znanosti i prakse prometa, od 1990. Časopis za pitanja teorije i prakse prometa, od 1995. Znanstveno-stručni časopis za teoriju i praksu prometa – Scientific Tehnical Journal for Traffic Theory and Practise, od 1997. Scientific Journal on Traffic and Transportation Research. Objavljuje ga → Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu.

Naslovnica prvoga broja znanstvenog časopisa Promet – Traffic & Transportation, 1989., Fakultet prometnih znanosti, Zagreb

Članci su se u početku objavljivali na hrvatskome i engleskome, no u posljednjih nekoliko godina objavljuju se samo na engleskome jeziku. Časopis se priređuje u suradnji s ljubljanskim fakultetom za pomorstvo i promet, pomorskim fakultetima u Splitu i Rijeci te uz potporu nekolicine drugih međunarodnih i domaćih sveučilišta i Ministarstva znanosti i obrazovanja RH. Indeksiran je u pet međunarodnih baza podataka, a od 2012. dostupan je na portalu znanstvenih časopisa RH.

Glavni urednici časopisa Promet – Traffic & Transportation
Stjepan Božičević 1989.
Ivan Mavrin 1990–97.
Adolf Malić 1997–2006.
Mario Anžek od 2006.

Ostali podatci
Mrežne poveznice

Promet – Traffic & Transportation

Promet – Traffic & Transportation. Hrčak, portal hrvatskih znanstvenih i stručnih časopis

Promet – Traffic & Transportation
Naslovnica znanstvenog časopisa Promet – Traffic & Transportation, 2017., Fakultet prometnih znanosti, Zagreb

Znanstveni časopis koji obrađuje teme vezane uz tehnologiju prometa i transporta, a koji od 1989. redovito izlazi šest puta godišnje.

Opći podatci
Mjesto izdavanja
Zagreb
Početak izlaženja
1989.
Povezane osobe

Kategorije i područja
Kategorija
Potkategorija
Područje