Dragović Uzelac, Verica (Gospić, 15. I. 1970), prehrambeno-biotehnološka inženjerka, stručnjakinja za biološki aktivne spojeve u voću, povrću i bilju.
Na Prehrambeno-biotehnološkome fakultetu u Zagrebu diplomirala je 1993. i doktorirala 2003. disertacijom Dokazivanje autentičnosti proizvoda na bazi marelice (mentorica J. Pospišil). Na Fakultetu radi od 1994., od 2013. kao redovita profesorica. Predaje kolegije Začinsko i aromatsko bilje, Biološki aktivne komponente u hrani i mehanizmi djelovanja, Funkcionalna hrana, Prirodni izvori fitokemikalija u prehrani te Prehrambene tehnologije namirnica biljnog podrijetla. Godine 2013. utemeljila je Laboratorij za procese sušenja i praćenje stabilnosti biološki aktivnih spojeva, kojega je od tada pročelnica. Područja su njezina znanstvenoga i stručnoga interesa istraživanja biološki aktivnih spojeva (karotenoida, polifenola, vitamina, fitosterola i dr.) u voću, povrću te začinskom i aromatičnom bilju, antioksidativne aktivnosti biljnih ekstrakata te aktivnosti enzima polifenol oksidaze i peroksidaze. Dobitnica je Godišnje nagrade za popularizaciju i promidžbu znanosti 2011. i Godišnje nagrade za znanost 2015.
50 godina studija prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma 1956–2006. Zagreb, 2006., str. 375.