Objavljeno: .
Ažurirano: 3. siječnja 2022.

Molnar, Maja (Osijek, 6. VI. 1980), prehrambeno-tehnološka inženjerka, stručnjakinja za primjenu zelenih tehnologija u sintezi heterocikličkih spojeva.

Na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku diplomirala je 2005. i doktorirala 2011. disertacijom Antioksidacijska svojstva derivata kumarina i njihovo antifungalno djelovanje prema najvažnijim mikotoksikogenim plijesnima iz hrane (mentori T. Klapec i M. Čačić). Od 2007. radi na Fakultetu, od 2018. kao izvanredna profesorica. Na Katedri za kemiju i ekologiju predaje kolegije Analitička kemija I i Opća kemija II. Predstojnica je Zavoda za primijenjenu kemiju i ekologiju. Područja su njezina znanstvenoga i stručnoga interesa organska sinteza heterocikličkih spojeva s potencijalnom biološkom aktivnošću konvencionalnim metodama i metodama tzv. zelene kemije, primjena zelenih otapala u ekstrakciji biološki aktivnih spojeva iz biljnoga materijala te potencijalna primjena kumarina kao fungicida. Dobitnica je Godišnje nagrade za znanost 2017.

Molnar, Maja
Prehrambeno-tehnološka inženjerka, stručnjakinja za primjenu zelenih tehnologija u sintezi heterocikličkih spojeva.

Opći podatci
Ime
Maja
Prezime
Molnar
Mjesto i datum rođenja
Osijek, 06. 06. 1980.
Nagrada
državne nagrade za znanost

Kategorije i područja
Kategorija
Potkategorija