Mrša, Vladimir (Zagreb, 1. VI. 1957 – Zagreb, 15. VI. 2024), biokemijski inženjer, stručnjak za glikoproteine i kvasce.
Na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu diplomirao je biokemijsko inženjerstvo 1980. te doktorirao 1984. disertacijom Usporedba svojstava izoenzima kisele fosfataze kvasca Saccharomyces cerevisiae (mentorica B. Ries). Na Fakultetu radi od 1980., od 1999. kao redoviti profesor, gdje predaje kolegije Biokemija I i II, Biokemijska analitika, Pročišćavanje i karakterizacija proteina te Biokemijska uloga vitamina i iona u hrani i prehrani. Bio je predstojnik Zavoda za kemiju i biokemiju 2015–19., prodekan 2011–15. te dekan Fakulteta 2003–07. U Institutu za staničnu biologiju i biokemiju biljaka u Regensburgu (Institut für Zellbiologie und Pflanzenphysiologie) bio je gostujući znanstvenik 1992., 1996. i 1998.
Područja su njegova znanstvenoga i stručnoga interesa biokemija i molekularna biologija glikoproteina, uloga glikozilacije proteina, struktura i biosinteza stanične stijenke kvasca, te glikoproteini stijenke, njihova uloga i mehanizmi lokalizacije. Autor je patenta za proces pročišćavanja lijeka akarboze s K. Mihaljevićem, J. Azarić, B. Bajićem i D. Kokanj (2003). Glavni je urednik časopisa Food Technology and Biotechnology od 2009. Član je HATZ-a od 2016. i glavni tajnik HATZ-a od 2018.