Food Technology and Biotechnology, znanstveni časopis Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Objavljuje radove iz područja molekularne biologije, genetičkog inženjerstva, biokemije, mikrobiologije, biokemijskog inženjerstva, prehrambene tehnologije, kemije i analitike sirovina i gotovih proizvoda, proizvodnje namirnica, enologije i obradbe otpadnih voda. Započeo je izlaziti 1963. pod nazivom Informacije Prehrambeno-tehnološkog instituta u Zagrebu, više puta je mijenjao naziv, a od 1996. izlazi pod današnjim nazivom. Službeno je glasilo Hrvatskoga društva za biotehnologiju i Slovenskoga mikrobiološkog društva, a radove objavljuje isključivo na engleskom jeziku. Časopis je indeksiran u više od 20 međunarodnih baza podataka, od 2008. dostupan je na portalu znanstvenih i stručnih časopisa RH, a izlazi uz potporu Ministarstva znanosti RH i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.
Glavni urednici časopisa Food Technology and Biotechnology | |
Hinko Fuxa | 1963−67. |
Marijan Rac | 1968−85. |
Pavao Mildner | 1985−2009. |
Vladimir Mrša | od 2009. |
Food technology and biotechnology
Food technology and biotechnology. Hrčak, portal hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa
Informacije Prehrambeno-tehnološkog instituta u Zagrebu (1963−67)
Prehrambeno-tehnološka revija (1968−85)
Prehrambeno-tehnološka i biotehnološka revija (1985−95)