Objavljeno: .
Ažurirano: 13. rujna 2021.

Food Technology and Biotechnology, znanstveni časopis Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Objavljuje radove iz područja molekularne biologije, genetičkog inženjerstva, biokemije, mikrobiologije, biokemijskog inženjerstva, prehrambene tehnologije, kemije i analitike sirovina i gotovih proizvoda, proizvodnje namirnica, enologije i obradbe otpadnih voda. Započeo je izlaziti 1963. pod nazivom Informacije Prehrambeno-tehnološkog instituta u Zagrebu, više puta je mijenjao naziv, a od 1996. izlazi pod današnjim nazivom. Službeno je glasilo Hrvatskoga društva za biotehnologiju i Slovenskoga mikrobiološkog društva, a radove objavljuje isključivo na engleskom jeziku. Časopis je indeksiran u više od 20 međunarodnih baza podataka, od 2008. dostupan je na portalu znanstvenih i stručnih časopisa RH, a izlazi uz potporu Ministarstva znanosti RH i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Glavni urednici časopisa Food Technology and Biotechnology
Hinko Fuxa 1963−67.
Marijan Rac 1968−85.
Pavao Mildner 1985−2009.
Vladimir Mrša od 2009.

 

Naslovnica prvoga broja znanstvenoga časopisa Informacije Prehrambeno-tehnološkog instituta u Zagrebu, 1963.

Naslovnica znanstvenoga časopisa Prehrambeno tehnološka revija, 1968.

Ostali podatci
Mrežne poveznice

Food technology and biotechnology

Food technology and biotechnology. Hrčak, portal hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa

Food Technology and Biotechnology
Naslovnica, 1996.

Znanstveni časopis Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Opći podatci
Mjesto izdavanja
Zagreb
Početak izlaženja
1963.
Prijašnji nazivi

Informacije Prehrambeno-tehnološkog instituta u Zagrebu (1963−67)

Prehrambeno-tehnološka revija (1968−85)

Prehrambeno-tehnološka i biotehnološka revija (1985−95)


Kategorije i područja