PIK Vrbovec plus d. o. o., poduzeće za preradbu mesa i proizvodnju mesnih prerađevina osnovano 1961. sa sjedištem u Vrbovcu; jedno od najvećih poduzeća mesne industrije u Hrvatskoj.
Nastalo je na temeljima Tvornice za preradbu mesa Predović koju je u Gjurgjištu (Đurđište, Đurište; danas šire područje Vrbovca) osnovao poduzetnik Đuro Predović 1928., šest godina nakon što je registrirao Trgovinu živim i zaklanim blagom Predović d. d. To je područje bilo poznato po uzgoju stoke, posebice svinja, što je bila dobra polazna osnova za takvu vrstu industrije. Tijekom 1930-ih tvornica je prerasla u kombinat koji se osim klanjem i preradbom mesa bavio i proizvodnjom suhomesnatih proizvoda i imunoseruma, a kao sporedna poduzeća radile su ciglana i pilana. Godine 1938. zapošljavao je 160 radnika.
Nakon uspostave NDH 1941. tvornica je dospjela pod državnu upravu te je radila do 1943., kada su u partizanskom napadu uništeni strojevi. Sve do kraja rata služila je kao sabiralište poljoprivrednih i stočarskih sirovina. Nakon rata nacionalizirana je, a Đ. Predović izbjegao je u inozemstvo. Godine 1946. vlasti NR Hrvatske uložile su u obnovu tvornice, nakon čega je započela proizvoditi za državne potrebe pod nazivom Industrija mesnih proizvoda. Godine 1959. ušla je u sastav poduzeća → Sljeme iz Sesveta, a od 1962. počela je raditi pod nazivom PIK Vrbovec, mesna industrija. Od sredine 1970-ih bila je ustrojena kao SOUR s nekoliko RO-a i više OOUR-a unutar njih. Tada je započela izvoziti mesne prerađevine u Europu i Ameriku. Godine 1980. u njezinu je sastavu osnovana svinjogojska farma, a 1985. govedarska. Početkom 1980-ih zapošljavala je približno 1200 radnika, a taj je broj narastao 1991. na više od 2000 zaposlenih.
Od 1992. poduzeće je nastavilo djelovati kao dioničko društvo u većinskom vlasništvu malih dioničara. Nova tvornica za preradbu mesa otvorena je 1995. Od 2001. većinski vlasnik društva postala je Republika Hrvatska. Godine 2003. ušlo je u postupak privatizacije, a 2005. postalo je dio koncerna Agrokor. U tom je razdoblju proizvodnja znatno povećana (2005. iznosila je 24 000 t mesa, a 2007. 46 500 t), a poduzeće je započelo proizvoditi i mesne proizvode s robnom markom Sljeme. Godine 2009. puštena je u pogon nova tvornica svježega mesa, a 2012. započeli su s radom novi pogoni za proizvodnju trajnih kobasica, za narezivanje i pakiranje narezaka te skladište gotove robe.
Godine 2018. poduzeće je zapošljavalo 1757 radnika. Od 2019. u vlasništvu je Fortenova grupe te posluje pod današnjim imenom. Proizvodi svježe i smrznuto svinjsko i juneće meso, suhomesnate proizvode, mesne konzerve, masnoće životinjskoga podrijetla i druge mesne prerađevine, te se bavi stočarskim uzgojem. Izvozi oko 10% svoje proizvodnje.
L. Hadelan, M. Zrakić, A. Matić: Višekriterijska ocjena najvećih tvrtki prehrambene industrije u Hrvatskoj. Agroeconomia Croatica, 4(2014) 1, str. 1–7.
M. Kolar-Dimitrijević: Tvornica suhomesnate robe grkokatolika Đure Predovića u Gjurgjištu kraj Vrbovca u prvoj polovini 20. stoljeća. Cris, 17(2015) 1, str. 9–24.