Režek Jambrak, Anet (Zagreb, 26. XII. 1980), prehrambeno-tehnološka inženjerka, stručnjakinja za tehnike procesiranja hrane.
Diplomirala je 2002. na → Prehrambeno-biotehnološkome fakultetu (PBF) u Zagrebu, gdje je doktorirala 2008. disertacijom Utjecaj ultrazvuka na fizikalna i funkcionalna svojstva proteina sirutke (mentorica → V. Lelas). Od 2003. radi na istome fakultetu, a od 2018. je redovita profesorica. Predaje kolegije Održive tehnike procesiranja hrane i agro-prehrambenih nusproizvoda, Fizikalna svojstva složenih sustava hrane, i dr. Suosnivačica je i pročelnica Laboratorija za održivi razvoj (od 2019). Bavi se naprednim netoplinskim tehnikama procesiranja, kemijom hrane, fizikom procesa u prehrambenom inženjerstvu, konceptom Industrije 4.0 i održivim razvojem. Dobitnica je HATZ-ove Nagrade »Vera Johanides« (2011), državne Godišnje nagrade za znanstvene novake (2008) i Godišnje nagrade za znanost (2018). Prema popisu američkoga Instituta za znanstvene informacije Clarivate Analytics (2019), uvrštena je u najcitiranije znanstvenike u svojem području. Od 2021. glavna je urednica časopisa Journal of Food Quality.