Ćurić, Duška (Knin, 8. XI. 1958), prehrambeno-tehnološka inženjerka, stručnjakinja za uporabu žitarica u prehrambenoj industriji.
Na Prehrambeno-biotehnološkome fakultetu u Zagrebu diplomirala je 1981. te doktorirala 1996. disertacijom Želatinizacija i likvefikacija kukuruznog škroba pomoću α-amilaze tijekom procesa ekstruzije (mentor → D. Karlović). Od 1982. radi na Fakultetu, gdje je od 2007. redovita profesorica. Predaje kolegije Kemija i tehnologija žitarica, Ekološka proizvodnja hrane i Prehrambene tehnologije. Bila je pročelnica Laboratorija za kemiju i tehnologiju žitarica (1989–2002. i 2007–11), predstojnica Zavoda za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo (1997–2002) i prodekanica Fakulteta (2002–11). Područja su njezina znanstvenoga interesa prehrambena vrijednost žitarica i tehnologije proizvodnje proizvoda na bazi žitarica, kvaliteta mlinskih proizvoda, kao i razvoj proizvoda za potrošače s posebnim prehrambenim potrebama. Osnivačica je Hrvatskog društva prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista (1998). Dobitnica je Godišnje nagrade za znanost 2009.