Komes, Draženka (Varaždin, 28. IX. 1974), prehrambeno-tehnološka inženjerka, stručnjakinja za kave, čajeve i konditorske proizvode.
Na Prehrambeno-biotehnološkome fakultetu u Zagrebu diplomirala je 1998. te doktorirala 2003. disertacijom Utjecaj dodatka šećera na zadržavanje aromatičnih sastojaka u dehidriranim voćnim kašama (mentor → T. Lovrić). Od 1998. radi na Fakultetu, od 2013. kao redovita profesorica. Predaje kolegije Kemija i tehnologija ugljikohidrata i konditorskih proizvoda, Sladila, Kemija i tehnologija uživala te Prehrambena vlakna. Pročelnica je Laboratorija za tehnologiju ugljikohidrata i konditorskih proizvoda od 2006. Područja su njezina znanstvenoga i stručnoga interesa ekstrakcija i karakterizacija antioksidacijskih svojstava i biološke aktivnosti bioaktivnih spojeva (poput polifenola, metilksantina, vitamina i proteina) i ugljikohidrata biljnoga podrijetla te njihova inkapsulacija i primjena u razvoju novih funkcionalnih prehrambenih proizvoda, posebice konditorskih te kave i čajeva. Dobitnica je Godišnje nagrade za znanost 2010. te HATZ-ove Nagrade mladom znanstveniku »Vera Johanides« 2006.
50 godina studija prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma 1956–2006. Zagreb, 2006., str. 421.