Objavljeno: .
Ažurirano: 21. prosinca 2021.

Kovačević Ganić, Karin (Ogulin, 8. VIII. 1972), prehrambeno-biotehnološka inženjerka, stručnjakinja za tehnologiju i analitiku vina.

Na Prehrambeno-biotehnološkome fakultetu u Zagrebu diplomirala je 1997. i doktorirala 2005. disertacijom Identifikacija i uloga prekursora u tvorbi arome vina sorte Malvazija istarska (mentor → T. Lovrić). Na Fakultetu radi od 1998., od 2015. kao redovita profesorica. Predaje kolegije Primijenjena instrumentalna analiza te Senzorika i analitika vina. Dugogodišnja je pročelnica Laboratorija za tehnologiju i analitiku vina. Područja su njezina znanstvenoga i stručnoga interesa tehnologije vina i jakih alkoholnih pića, kratkoročni i dugoročni utjecaj ultrazvučne obradbe velike snage na kvalitetu bijeloga vina i dr. Autorica je poglavlja Kemija vina (u Nove Slike iz kemije, ur. N. Raos, 2005). Dobitnica je Godišnje nagrade za znanost 2008.


Ostali podatci
Što pročitati?

50 godina studija prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma: 1956. – 2006. Zagreb, 2006., str. 427.

Kovačević Ganić, Karin
Prehrambeno-biotehnološka inženjerka, stručnjakinja za tehnologiju i analitiku vina.

Opći podatci
Ime
Karin
Prezime
Kovačević Ganić
Mjesto i datum rođenja
Ogulin, 08. 08. 1972.
Povezane osobe
Nagrada
državne nagrade za znanost

Kategorije i područja
Kategorija
Potkategorija