Kovačević Ganić, Karin (Ogulin, 8. VIII. 1972), prehrambeno-biotehnološka inženjerka, stručnjakinja za tehnologiju i analitiku vina.
Na Prehrambeno-biotehnološkome fakultetu u Zagrebu diplomirala je 1997. i doktorirala 2005. disertacijom Identifikacija i uloga prekursora u tvorbi arome vina sorte Malvazija istarska (mentor → T. Lovrić). Na Fakultetu radi od 1998., od 2015. kao redovita profesorica. Predaje kolegije Primijenjena instrumentalna analiza te Senzorika i analitika vina. Dugogodišnja je pročelnica Laboratorija za tehnologiju i analitiku vina. Područja su njezina znanstvenoga i stručnoga interesa tehnologije vina i jakih alkoholnih pića, kratkoročni i dugoročni utjecaj ultrazvučne obradbe velike snage na kvalitetu bijeloga vina i dr. Autorica je poglavlja Kemija vina (u Nove Slike iz kemije, ur. N. Raos, 2005). Dobitnica je Godišnje nagrade za znanost 2008.
50 godina studija prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma: 1956. – 2006. Zagreb, 2006., str. 427.